Kaj je “microneedling” z Dermapen 4™?

Microneedling z Depmapen 4 v Estetskem centru Holmed

Mikroneedling je metoda pomlajevanja kože, ki stimulira nastanek koži lastnega kolagena in elastina. Vaša koža bo gladka, sijoča in vidno bolj napeta.

Dermapen 4™ je najnaprednejša medicinska tehnologija v svetu microneedlinga, ki omogoča zelo učinkovito in neinvazivno metodo pomlajevanja kože. Ima nastavek s 16 iglicami, pri katerih lahko natančno nadzorujemo globino vbodljajev (0,2-3 mm).

Na sekundo doseže do 1920 vbodov, kar naredi postopek manj boleč, bolj učinkovit in hitrejši. Uporabljamo ga lahko za terapijo kjerkoli na telesu, največkrat pa na obrazu. Mikroiglice, ki ustvarjajo mikro kanale v koži, nam omogočajo vnos aktivnih učinkovin (vitamini, peptidi, rastni dejavniki) in hialuronske kisline globoko v kožo.

Serumi in drage kreme, ki jih vsakodnevno uporabljamo, sicer težko prodrejo skozi povrhnjico do plasti kože, ki te snovi potrebujejo. Z ustvarjanjem mikrokanalčkov v koži pa lahko te snovi vnesemo do prave globine kože, poleg tega pa mikropoškodbe kože, ki jih ustvarjamo z iglicami, spodbudijo kožo k obnavljanju in stimulirajo tvorbo lastnega kolagena.

Učinek po eni terapiji microneedling z Dermapen 4.

Zakaj “microneedling” z Dermapenom 4?

Na trgu lahko najdemo ogromno dermapenov in mikroigličnih valjčkov, ki se težko primerjajo s tehnologijo Dermapen 4. Ko izbiramo napravo za microneedling, moramo biti pozorni na število iglic, kot vbodljajev, kvaliteto iglic, hitrost vbodljajev, gladkost drsenja po koži ter možnost natančne regulacije globine vbodljajev. To nam omogoča varno, minimalno boleče in hitro izvajanje posega, ter zdravljenje različnih stanj na koži.

Dermapen 4 se razlikuje od drugih naprav tudi po tem, da ima navpičen kot vboda, zaradi katerega dosežemo večji učinek terapije in težko dostopna mesta okrog oči, nosu in ustnic. Poleg tega pa zagotavlja tudi linijo produktov, ki jih lahko vnesemo v kožo med samim postopkom. Mikroiglični valjčki in dermapeni slabše kvalitete nam pogosto lahko dajo ravno nasproten učinek, kot si ga želimo, saj lahko zaradi neenakomernih vbodljajev in topih igel za sabo pustijo majhne brazgotine in hiperpigmentacijo kože.

Koliko terapij “microneedling” potrebujete za optimalne rezultate?

Število potrebnih terapij “microneedling” je odvisno od težave, ki jo poskušamo omiliti.

Za izboljšanje videza gubic, boljšo strukturo in tonus kože ter odpravo blagih brazgotin po aknah tretma načeloma izvajamo vsakih 4-6 tednov, 4 do 6-krat oz. do doseženih želenih rezultatov. Po vsakem tretmaju lahko pričakujemo 10-15 % izboljšanje drobnih gubic in brazgotin po aknah, opaznejši rezultati bodo po vsaj 3 terapijah. Za zdravljenje hiperpigmentacij izvajamo tretma na 2-4 tedne, 4 do 6-krat, za globlje brazgotine pa je potrebnih 6 do 8 terapij. Število predvidenih potrebnih tretmajev se oceni individualno in v skladu s protokoli zdravljenja z Dermapenom 4.

Učinek po treh terapijah microneedlinga.

Pred terapijo “microneedling”

 • Vas vabimo na brezplačen strokovni posvet z našo zdravnico.
 • Na posvetu bomo odgovorili na vaša vprašanja, za vas pripravili individualen načrt terapij in vam podali dodatne napotke.

Terapija “microneedling” za vas ni primerna, če:

imate aktivno vnetje na tretiranem predelu, imate akutni izbruh herpesa ali akne, imate sveže brazgotine, opečeno ali poškodovano kožo, ste noseči ali dojite.

Po terapiji “microneedling”

 • Takoj po tretmaju bo vaš obraz rdeč, vnet, z morebitnimi pikčastimi krvavitvami in koža bo na dotik toplejša ter napeta. To je normalna in zaželena reakcija po terapiji z iglicami.
 • V naslednjih 24 urah se bosta rdečina in vnetje povsem umirila. Do takrat odsvetujemo nanašanje ličil in pretirano dotikanje obraza, saj mora koža ostati čista, da se izognemo morebitnim infekcijam.
 • Pomembno je, da se po terapiji strogo izogibate soncu in dosledno uporabljate zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Prejeli boste tudi navodila za nego kože doma.
 • Koža bo vidno bolj napeta in gladka že po prvem tretmaju, za optimalne rezultate pa bo potrebnih več terapij.
Microneedling pripomočki Dermapen 4.

Kako poteka terapija z Dermapenom 4?

 1. Ob prihodu izpolnite anamnestični vprašalnik in se pogovorite z zdravnikom.
 2. Nanesemo topični anestetik po želji stranke.
 3. Obraz temeljito očistimo, odstranimo vsa ličila in razkužimo.
 4. Opravimo piling obraza, s katerim odstranimo odmrle kožne celice in tako pripravimo kožo na boljšo absorbcijo aktivnih sestavin.
 5. Medicinsko terapijo pričnemo z nanašanjem aktivnih serumov na osnovi hialuronske kisline in drugih snovi glede na indikacijo terapije.
 6. Pričnemo terapijo z mikroiglicami po celotni površini kože obraza oz. izbranega dela telesa.
 7. Po končanem tretmaju na obraz položimo vlažilno masko, ki bo hkrati tudi ohladila vaš obraz. Preko maske lahko po želji izvedemo tudi limfno drenažo vašega obraza ali pa vas pustimo počivati, medtem ko maska učinkuje.
 8. Masko odstranimo in na obraz nanesemo hranilno kremo ter SPF zaščito proti soncu.
Microneedling z Dermapen 4 za pomlajevanje kože.

Terapijo “microneedling” lahko izvedemo z osnovnim serumom na osnovi hialuronske kisline ali s specifičnimi visokopotentnimi serumi, ki se razlikujejo glede na problematiko kože (Antiage / Hyperpigmentation / AfterAcne). Terapiji mikroneedlinga lahko dodamo tudi kemični piling.

Razmišljate o terapiji z mikroiglicami, a ne veste, če je primerna za vas? Nič hudega! V Estetskem centru Holmed v Škofji Loki smo vam na voljo za brezplačen posvet.