Terapija s trombocitno plazmo (PRP)

Brezplačni posvet

Terapija z lastno trombocitno plazmo

Zdravljenje izpadanja las in pomlajevanje kože po naravni poti

Kaj je trombocitna plazma in za kaj se uporablja v medicini in estetiki?

Plazma, bogata s trombociti ali PRP (ang. Platelet Rich Plasma), je sestavni del krvi. V krvi najdemo plazemsko tekočino, ki vsebuje vodo in beljakovine, v njej se nahajajo rdeče in bele krvne celice ter krvne ploščice ali trombociti. Primarna vloga trombocitov je strjevanje krvi oz. tvorjenje strdkov na mestu poškodbe tkiva, raziskave pa so pokazale, da imajo pomembno vlogo tudi pri celjenju ran in regeneraciji tkiv.  V medicini se PRP tako uporablja na področju ortopedije po poškodbah in vnetjih tetiv, v ginekologiji ter estetski in regenerativni medicini. 

PRP s pridom izkoriščamo za terapijo izpadanja las in za pomlajevanje kože. Gre za popolnoma naravno terapijo, saj pri njej uporabljamo telesu lastne regenerativne mehanizme. Vaše lastne celice poskrbijo za obnovo kolagena in elastina v koži, ki pa sta ključni beljakovini za ohranjanje strukture in elastičnosti kože.

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Kako poteka terapija s plazmo, bogato s trombociti (PRP)?

Pri terapiji PRP pacientu najprej odvzamemo eno ali več epruvet krvi, kot pri vsakem drugem venskem odvzemu. Običajno gre za 11 do 22 ml krvi. Kri nato centrifugiramo, da skoncentriramo trombocite, nato pa jih ločimo od ostalih celic krvi. Pripravljen koncentrat trombocitov nato s tanko iglo v razmaku enega centimetra vnesemo v globlje plasti kože. PRP pa lahko izvajamo tudi skupaj z mikroneedlingom z Dermapenom 4, ki nam v koži naredi mikrokanalčke, skozi katere lahko plazma s trombociti prodre v globino kože. V koži se s trombocitov sprostijo različni rastni faktorji, ki stimulirajo ter povečajo število reparativnih celic, ki jih imamo v koži.  

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Potek vašega obiska bo izgledal sledeče:

  1. Ob prihodu izpolnite anamnestični vprašalnik in se pogovorite z zdravnikom.
  2. Obraz očistimo in odstranimo ličila.
  3. Medicinska sestra vam odvzame kri iz vene in nato sledi centrifugiranje in ločevanje krvi.
  4. Medtem po potrebi nanesemo topični anestetik, sicer pa je sam postopek minimalno boleč.
  5. Začnemo s postopkom injiciranja PRP ali mikroneedlingom ter nanašanjem PRP na tretirana mesta. 
  6. Tretma zaključimo z nanašanjem hranljive hialuronske kreme za pomiritev kože, na lasišču pa pustimo, da se področje posuši.

Terapija traja približno 45 minut

Kaj lahko pričakujete po terapiji PRP?

Na mestu vbodljajev bodo vidne majhne rdeče pikice, ki bodo izginile v nekaj urah, koža bo pordela ter na dotik toplejša in napeta. To je normalna reakcija po terapiji. V naslednjih 24 urah se bosta rdečina in vnetje povsem umirila. Prvih nekaj ur po terapiji sicer odsvetujemo pretirano nanašanje ličil in dotikanje obraza, koža mora ostati čim bolj čista, da se izognemo morebitnim infekcijam. Pomembno pa je tudi, da se po terapiji izogibate soncu in dosledno uporabljate zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Lase si lahko po želji umijete čez 4 ure.

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Koliko terapij je potrebnih za optimalne rezultate?

Rezultat po terapiji PRP je viden postopoma v nekaj mesecih. Priporočljivo je izvajanje terapij enkrat mesečno 3 do 4-krat. Kasneje pa lahko izvajamo obnovitvene terapije na približno 6 mesecev. 

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Na brezplačnem posvetu je Katja poslušala moje želje in mi svetovala najboljšo rešitev zame. Domov sem se vrnila popolnoma mirna, idejo sem prespala in se že naslednji dan naročila na poseg. Odlična in popolnoma varna izkušnja!

Majda

Moja prva izkušnja in to popolnoma neboleča. Najboljša preventiva, še preden se na obrazu zariše starost. Še se vrnem!

Klara

»Zelo profesionalno. Center je čist, ambient je zelo prijeten in umirjen!«

Eva