Terapija z mikroiglicami
Dermapen 4™

Brezplačni posvet

Terapija z mikroiglicami ali “microneedling”

Prvi na Gorenjskem, v koraku s svetom, z Dermapenom 4™

Kaj je Dermapen 4™ in terapija z mikroiglicami?

Dermapen 4™ je najnaprednejša medicinska tehnologija v svetu microneedlinga, ki omogoča zelo učinkovito in neinvazivno metodo pomlajevanja kože. Ima nastavek s 16 iglicami, pri katerih lahko natančno nadzorujemo globino vbodljajev (0,2-3 mm). Na sekundo doseže do 1920 vbodov, kar naredi postopek manj boleč, bolj učinkovit in hitrejši. Uporabljamo ga lahko za terapijo kjerkoli na telesu, največkrat pa na obrazu. Mikroiglice, ki ustvarjajo mikro kanale v koži, nam omogočajo vnos aktivnih učinkovin (vitamini, peptidi, rastni dejavniki) in hialuronske kisline globoko v kožo. Serumi in drage kreme, ki jih vsakodnevno uporabljamo, sicer težko prodrejo skozi povrhnjico do plasti kože, ki te snovi potrebujejo. Z ustvarjanjem mikrokanalčkov v koži pa lahko te snovi vnesemo do prave globine kože, poleg tega pa mikropoškodbe kože, ki jih ustvarjamo z iglicami, spodbudijo kožo k obnavljanju in stimulirajo tvorbo lastnega kolagena.

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Zakaj “microneedling” z Dermapenom 4?

Na trgu lahko najdemo ogromno dermapenov in mikroigličnih valjčkov, ki se težko primerjajo s tehnologijo Dermapen 4. Ko izbiramo napravo za microneedling, moramo biti pozorni na število iglic, kot vbodljajev, kvaliteto iglic, hitrost vbodljajev, gladkost drsenja po koži ter možnost natančne regulacije globine vbodljajev. To nam omogoča varno, minimalno boleče in hitro izvajanje posega, ter zdravljenje različnih stanj na koži. Dermapen 4 se razlikuje od drugih naprav tudi po tem, da ima navpičen kot vboda, zaradi katerega dosežemo večji učinek terapije in težko dostopna mesta okrog oči, nosu in ustnic. Poleg tega pa zagotavlja tudi linijo produktov, ki jih lahko vnesemo v kožo med samim postopkom. Mikroiglični valjčki in dermapeni slabše kvalitete nam pogosto lahko dajo ravno nasproten učinek, kot si ga želimo, saj lahko zaradi neenakomernih vbodljajev in topih igel za sabo pustijo majhne brazgotine in hiperpigmentacijo kože.

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Zakaj se odločiti za terapijo z mikroiglicami?

Terapija z mikroiglicami je minimalno invazivna metoda, ki na naraven način povrne koži elastičnost in gladkost. Z drobnimi, nadzorovanimi mikropoškodbami površine kože spodbudimo naraven proces celjenja in s tem nastajanje koži lastnega kolagena in elastina, ki sta bistveni beljakovini za ohranjanje strukture in elastičnosti kože. Microneedling izboljša splošno strukturo in tonus kože, zmanjša videz drobnih gubic in velikost por, zmanjša tudi videz starih brazgotin po aknah, poškodbah in posegih, izraženost strij, neenakomernost pigmentacije kože in pomaga pri stimulaciji rasti las. Prav tako pa omogoča boljšo absorpcijo aktivnih sestavin, ki jih nanesemo med in po terapiji. Terapija je varna za vse vrste kože, daje naravne in dolgotrajne, postopne rezultate, čas okrevanja po terapiji pa je kratek.

Terapije ne moremo izvesti, če imate aktivno vnetje na tretiranem predelu, akutni izbruh herpesa ali akne. Prav tako tretma ni primeren za sveže brazgotine, opečeno ali poškodovano kožo. Terapijo odsvetujemo nosečnicam in doječim materam.

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

 

Kaj lahko pričakujete po terapiji microneedling z Dermapenom 4?

Takoj po tretmaju bo vaš obraz rdeč, vnet, z morebitnimi pikčastimi krvavitvami, koža bo na dotik toplejša in napeta. To je normalna in zaželjena reakcija po terapiji z iglicami. V naslednjih 24 urah se bosta rdečina in vnetje povsem umirila. Do takrat odsvetujemo nanašanje ličil in pretirano dotikanje obraza, koža mora ostati čista, da se izognemo morebitnim infekcijam. Pomembno je, da se po terapiji strogo izogibate soncu in dosledno uporabljate zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Prejeli boste tudi navodila za nego kože doma. Koža je vidno bolj napeta in gladka že po prvem tretmaju, za optimalne rezultate pa bo potrebnih več terapij.

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Kako poteka terapija z Dermapenom 4?

  1. Ob prihodu izpolnite anamnestični vprašalnik in se pogovorite z zdravnikom.
  2. Nanesemo topični anestetik po želji stranke.
  3. Obraz temeljito očistimo, odstranimo vsa ličila in razkužimo.
  4. Opravimo piling obraza, s katerim odstranimo odmrle kožne celice in tako pripravimo kožo na boljšo absorbcijo aktivnih sestavin.
  5. Medicinsko terapijo pričnemo z nanašanjem aktivnih serumov na osnovi hialuronske kisline in drugih snovi glede na indikacijo terapije.
  6. Pričnemo terapijo z mikroiglicami po celotni površini kože obraza oz. izbranega dela telesa.
  7. Po končanem tretmaju na obraz položimo vlažilno masko, ki bo hkrati tudi ohladila vaš obraz., Preko maske lahko po želji izvedemo tudi limfno drenažo vašega obraza ali pa vas pustimo počivati, medtem ko maska učinkuje.
  8. Masko odstranimo in na obraz nanesemo hranilno kremo ter SPF zaščito proti soncu.

Pri microneedlingu z Dermapenom 4 uporabljamo sterilne mikroiglice za enkratno uporabo, da se izognemo morebitnimi infekcijam in izvedemo tretma kar se da varno. Terapijo lahko izvedemo z osnovnim serumom na osnovi hialuronske kisline ali s specifičnimi visokopotentnimi serumi, ki se razlikujejo glede na problematiko kože (Antiage / Hyperpigmentation / AfterAcne). Terapiji lahko dodamo tudi kemični piling.

Koliko terapij z iglicami potrebujete za optimalne rezultate?

Število potrebnih terapij je odvisno od težave, ki jo poskušamo omiliti.

Za izboljšanje videza gubic, boljšo strukturo in tonus kože ter odpravo blagih brazgotin po aknah tretma načeloma izvajamo vsakih 4-6 tednov, 4 do 6-krat oz. do doseženih željenih rezultatov. Po vsakem tretmaju lahko pričakujemo 10-15% izboljšanje drobnih gubic in brazgotin po aknah, opaznejši rezultati bodo po vsaj 3 terapijah. Za zdravljenje hiperpigmentacij izvajamo tretma na 2-4 tedne, 4 do 6-krat, za globlje brazgotine pa je potrebnih 6 do 8 terapij. Število predvidenih potrebnih tretmajev se oceni individualno in v skladu s protokoli zdravljenja z Dermapenom 4.

Brezplačni posvet Kontakiraj nas

Na brezplačnem posvetu je Katja poslušala moje želje in mi svetovala najboljšo rešitev zame. Domov sem se vrnila popolnoma mirna, idejo sem prespala in se že naslednji dan naročila na poseg. Odlična in popolnoma varna izkušnja!

Majda

Moja prva izkušnja in to popolnoma neboleča. Najboljša preventiva, še preden se na obrazu zariše starost. Še se vrnem!

Klara

»Zelo profesionalno. Center je čist, ambient je zelo prijeten in umirjen!«

Eva