tr

Injekcijska lipoliza

Injekcijska lipoliza: injiciranje v boke

Kaj je injekcijska lipoliza?

Injekcijska lipoliza je minimalno invaziven postopek namenjen topljenju maščob na problematičnih predelih telesa. Hkrati pa ni namenjena hujšanju, saj lahko s pomočjo injiciranja aktivne učinkovine targetiramo le manjša področja telesa – največkrat se je poslužujemo za zmanjšanje oblog podbradka, trebuha, predelov stegen, kolen in nadlahti. Primerna je tako za moške kot za ženske, s sicer normalno telesno težo.

Injekcijska lipoliza: injiciranje v podbradek

Kako deluje injekcijska lipoliza?

Med terapijo na željen predel s pomočjo injekcije s tanko iglico vbrizgamo raztopino aktivne učinkovine, fosfatidilholin, direktno v maščobne obloge. Ta encim sproži lipolizo oziroma raztapljanje maščobe. Propadle maščobne celice se nato odstranijo iz telesa preko limfnega sistema. S tem so maščobne obloge iz tega področja trajno odstranjene, dokler ohranjate svojo telesno težo. Je manj invazivna alternativa kirurški liposukciji. 

Injekcijska lipoliza: injiciranje v trebuh

Kako poteka terapija “injekcijska lipoliza” in kaj pričakovati po njej?

Ob prihodu izpolnite vprašalnik ob vašem zdravstvenem stanju. Nato naredimo načrt terapij in označimo ter fotografiramo izbran predel. Nanesemo anestetično kremo in nato injiciramo lipolitično raztopino s tanko iglo na več mest v razmaku 1-2 cm. Postopek je sicer neprijeten, a minimalno boleč in kratek. Za vsako terapijo potrebujemo do 30 minut.  

Po posegu je predel injiciranja lahko nekoliko pordel, občasno se na injekcijskih mestih razvijejo manjše modrice, ki izginejo v nekaj dneh. Predel lahko doma po potrebi hladite in nežno masirate. Produkt, ki ga uporabljamo pri nas le redko povzroča manjšo oteklino, še redkeje pa prehodno pekoč občutek. 

Po posegu lahko nadaljujete z vsakdanjimi aktivnostmi. En teden po terapiji odsvetujemo savnanje, sončenje in težko telesno aktivnost, izogibajte se jemanju aspirina. Svetujemo, da na dan po posegu ne nosite tesnih oblačil. Z ličili lahko predel prekrijete naslednji dan.  

Injekcijska lipoliza: injiciranje v boke

Kdaj so vidni rezultati po terapiji “injekcijska lipoliza”?

Vidne rezultate lahko pričakujete že po prvi terapiji po kakšnih 7-14 dneh, za optimalne rezultate pa je načeloma potrebnih 2-5 tretmajev v razmaku 2-3 tednov.  Posamezni rezultati se lahko razlikujejo glede na tretirano področje in posameznika. Videz tretiranega področja se izboljšuje postopoma, koža nad predelom deluje tudi nekoliko bolj napeta.

Svetujemo, da med terapijami pijete veliko vode, se redno zmerno gibate in vzdržujete telesno težo. Priporočljiva je tudi nežna masaža v smer poteka limfe. S tem pomagamo telesu izločiti odmrle maščobne celice. Paket terapij lahko dopolnimo tudi z mikroneedlingom za učvrstitev kože nad tretiranim predelom.

Več o mikronedlingu te čaka tukaj.

 ***

Za koga terapija “injekcijska lipoliza” ni primerna?

Terapija ni primerna za ljudi s prekomerno telesno težo kot obliko hujšanja. Odsvetuje se tudi diabetikom z mikroangiopatijo, ljudem z alergijo na sestavine produkta (npr. izvlečki soje), nosečnicam, doječim materam in otrokom. Pred posegom se boste o morebitnih kontraindikacijah pogovorili z zdravnico. 

Posvet pred terapijo injekcijska lipoliza

Vas zanima terapija INJEKCIJSKA LIPOLIZA, a niste prepričani, ali je primerna za vas? Vabljeni na brezplačen posvet z našo zdravnico v Estetski center Holmed.