tr

Popolna nega kože v zimskih dneh – terapija Volite Juvederm

Terapija botoks - Eststski center Holmed

Počasi vstopamo v mrzle zimske mesece in naša koža v tem času velikokrat ni takšna, kot bi si želeli, kajne? Bližajo se prazniki in vse bi rade zablestele na novoletnih fotografijah, a kaj storiti s pusto, suho kožo?

Zrak postaja hladen in suh, domove pa v tem času ogrevamo, kar še dodatno zmanjšuje vlažnost okolja. To povzroči izhlapevanje vlage iz kože in njeno izsušitev. Potem pa skočimo še na smučanje, kjer nas opeče še sonce in brije mraz. Kar naenkrat začnemo opažati več finih gubic na koži, razpokane ustnice, poglobljene gubice okrog oči in ustnic, na vratu, hrapavo kožo, luščenje, bolj opazne pore, našo dnevno kremo pa koža vpije v nekaj sekundah. Posežemo še po kakšnem serumu in vlažilni maski, pa še kar ni dovolj.

Hialuronska kislina

Rehidracija kože s Juvederm Volite - Estetski center Holmed
Rehidracija kože s Juvederm Volite – Estetski center Holmed

Za zadostno hidracijo kože je le-to včasih potrebno nahraniti od zunaj in znotraj. Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki se nahaja v mnogih tkivih, še največ pa v naši koži. Zakaj je toliko govora o njej? – Nase veže veliko molekul vode: da smo natančni, ena molekula hialuronske kisline lahko nase veže tisočkratnik lastne teže vode, zato je poznana kot sveti gral hidracije kože. S staranjem naše telo proizvaja čedalje manj lastne hialuronske kisline, to pa opažamo na koži kot nastajanje gubic, koža je bolj hrapava in suha, izgublja prožnost, tkiva pa volumen. Okoljski dejavniki pa proces še pospešijo. Nastajanje lastne hialuronske kisline se upočasni že v sredini dvajsetih let!

V Estetskem centru Holmed vam ponujamo dolgotrajnejšo rešitev, ki nudi globoko hidracijo kože. Juvederm Volite! Gre za skin booster ali obliko mezoterapije. Za razliko od dermalnih polnil oz. filerjev, ki so namenjeni za povrnitev volumna tkivom in glajenje izrazitejših gubic, je bil Volite posebej zasnovan za izboljšanje kakovosti kože, zagotavljanje globoke hidracije kože in izboljšanje elastičnosti ter gladkosti kože. Deluje tudi kot preventiva in zaščita kože pred prostimi radikali. Napram ostalim polnilom ima nižjo koncentracijo hialuronske kisline in je manj prečno mrežen, to mu daje redkejšo konsistenco. Apliciramo ga v dermis kože z majhnimi vbodi po celotni površini obraza oz. na predele, kjer je koža najbolj utrujena in pusta. Uporabljamo ga največkrat za predel obraza, vratu, dekoletja in rok. Deluje podobno kot mezoterapija, za razliko od teh pa je pri Volite dovolj le en obisk za doseganje želenih rezultatov. Za razliko od krem in serumov, ki vsebujejo hialuronsko kislino in zagotavljajo le kratkoročno hidracijo, Volite zagotavlja gladko, čvrsto in hidrirano kožo 6-9 mesecev.

Kombinacija z drugimi terapijami

Za popolni učinek lahko Volite kombiniramo z drugimi tretmaji, kot so botox, mikronidling z Dermapenom in hialuronska polnila oz. tako imenovani filerji. Z botoks terapijo odpravimo gubice okrog oči, na čelu in med obrvmi, hkrati pa jih tudi preprečujemo. Z dermalnimi polnili povrnemo volumen tkivom, kjer je ta potreben, z microneedling terapijo pa se lotimo ostalih nepravilnosti kože, kot so pigmentni madeži, fine gubice, akne in koži povrnemo elastičnost. PRP terapija pa je prava izbira za vas, če vas pesti izpadanje las.

Obiščite Estetski center Holmed v Škofji Loki, kjer bomo na brezplačnem estetskem posvetu skupaj našli pravo terapijo za vas.